Na co si dát pozor při stavbě rodinného domu?

Díky zkušenostem a praxi sami dobře víme co klienty nejvíce zajímá před samotnou stavbou rodinného domu svépomocí nebo rodinného domu na klíč. Stavba svépomocí je pro laika nejnáročnější už vzhledem k samotnému názvu a bez předchozích zkušeností, znalostí trhu, dodavatelů atd. se může tato varianta velice rychle prodražit.
U stavby na klíč je nutné si pohlídat  přesné vymezení rozsahu dodávaných prací včetně kvality materiálu. Standard je projektová dokumentace zpracovaná v rozsahu pro provedení stavby rodinného domu na klíč s kompletními specifikacemi včetně výpisu jednotlivých materiálů. 
Slovem kompletní je zde myšleno, že to co je v dokumentaci a smlouvě, bude také postaveno, nesmí tedy chybět všechny součásti domu jako jsou např. přípojky, venkovní úpravy, oplocení a další). Zkráceně řečeno, to na čem se domluvíte má být také srozumitelně specifikováno včetně ceny materiálu, prací, dopravy, zkrátka toho co je zahrnuto ve standardní ceně a co zahrnuje příplatkový nadstandard. Laik samozřejmě může využít také služeb, které poskytuje stavební dozor.
Máte zájem o stavbu rodinného domu na klíč, rekonstrukci, přístavbu nebo hodinovou výpomoc našich řemeslníků? Neváhejte nás kontaktovat!